Vad är det som händer i klassrummet som gör att barn lär sig, utvecklas, mår bra och trivs? Det är en fråga att få svar på i projektet Samspel i samklang med elevers behov. Nästa veckan lanserar vi en uppdaterad version av enkäten om det Sociala klimatet som vi har testat och vänt och vridit på under hösten. Projektet efterlyser aktuella beskrivningar av situationer i klassrummet som indikatorer av kvalitet (såväl hög som bristande kvalitet). Direktlänken till enkäten finns här. Enkäten finns också på denna sajt.

Förutom att utveckla ett nytt observationsinstrument vill vi undersöka och jämföra andra observations- och kartläggningsverktyg. Ett verktyg som är intressant heter CSAS Classroom Strategies Assessment System, utvecklat av Professor Linda Reddy. Ett annat är Communication Supporting Classroom Observation Tool CSOT, utvecklat av Julie Dockrell med flera, som kommer att prövas av Karin Edlund från Forskarskolan i Specialpedagogik.

Förra veckan arbetade vi också med deltagare i ILTI nätverket med ECERS, ett reviderat material för att kartlägga kvalitet i förskola och vi kommer att fortsätta denna granskning nästa år. Om du vill få information om träffarna i ILTI nätverket kontakta gärna oss.

Vinterljus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s