Hej allihop,

Jag heter Noam Ringer och är psykolog och forskare på Specialpedagogiska institutionen på Stockholms universitet. Tillsammans med prof. Mara Westling Allodi gör jag en studie om sambandet mellan hur elever uppfattar olika aspekter av det sociala klimatet i klassen och skolan och elevernas psykiska hälsa.

Nu har vi skickat i väg enkäter till 1300 elever i 10 skolor! Underbart att det går att genomföra forskning i skolan trots pandemin!

Enkäterna vi använder är Målsättningar, Attityder & Värderingar i skola (så klart J) för att få kunskap om hur eleverna uppfattar olika aspekter av det sociala klimatet samt Styrkor och Svårigheter och WHO(fem) Välbefinnandeindex för att få kunskap om elevernas psykiska hälsa.

Att det finns en koppling mellan det sociala klimatet och hur eleverna mår- det vet vi redan. Det intressanta är att undersöka specifikt hur dem olika aspekterna som utgör det sociala klimatet (kreativitet, stimulans, lärande, kompetens, säkerhet, kontroll, hjälpsamhet, delaktighet, ansvar och inflyttande) relaterar till välmående.

Vi ser fram emot att analysera elevernas svar.

Hälsningar,

Noam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s